
VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 250 g rýže arborio
- 1 x 187ml láhev bílého vína
- 600 ml vývaru nebo vody a kostka bujónu
- Sůl a pepř
- 100 g mraženého hrášku
- Strouhaný sýr a/nebo máslo na závěr
INSTRUKCE
- Nastavte hrnec na SAUTE a přidejte olej do vnitřního hrnce.
- Po zahřátí přidejte cibuli a občas ji promíchejte, dokud nezměkne. Poté přidejte rýži a lehce ji osmahněte, dokud nebude průsvitná.
- Přilijte víno a asi minutu míchejte a pomocí dřevěné lžíce odmašťujte dno vnitřního hrnce.
- Stiskněte tlačítko zrušit, poté přilijte vývar a přidejte koření.
- Zvolte možnost PRESSURE COOK (vaření pod tlakem) na vysoký stupeň a nastavte čas na 6 minut.
- Po dokončení programu nechte tlak 5 minut přirozeně povolit a poté přepněte na rychlé uvolnění zbývajícího tlaku.
- Odstraňte pokličku, vmíchejte mražený hrášek, sýr a máslo a nechte pár minut odstát, aby se pes prohřál a sýr rozpustil.